Plinten

Plinten: de kroon op het werk

Als kroon op het werk wordt er langs elke parketvloer een plint geplaatst. Een plint is bedoeld als overgang van vloer naar de wand. Ook wordt de plint gebruikt als bescherming van de strak afgewerkte wanden. Wij leveren u de meest uiteenlopende soorten plint.

Van eenvoudig tot klassiek: MDF PLINT

Om de plint te combineren met het kozijn en het schilderwerk wordt er steeds meer gekozen voor een MDF plint. Deze plint wordt gelijmd en geplugd in de muur en is al voorzien van grondverf. De meest uiteen lopende vormen en maten zijn leverbaar. Van een simpele 60mm hoge plint tot een klassiek ogende 120mm hoge plint met een gefreesde kraal aan de bovenkant.

Het is ook mogelijk om de MDF plinten te combineren met een bijpassende deurlijst(Architraven) en een neut als overgang tussen plint en deurlijst. Denk eens aan de huizen uit de jaren 30 met hun nostalgische sierlijsten om de deurkozijnen.

Alleen een lijst om de vloer? AFDEKLIJST

Dit is een plint die als een lijst om de vloer word geplaatst. Meestal van dezelfde houtsoort als de vloer.

Veel kabels weg te werken? BUIGPLINT

Als er veel kabeltjes achter de plint weggewerkt moeten worden dan is een buigplint de beste oplossing. Deze plint wordt met kleine schroefjes op de muur bevestigd om demontage mogelijk te maken.

In veel uitvoeringen leverbaar: MASSIEVE PLINT

Een massieve plint is in de meest uiteenlopende uivoeringen leverbaar. Uitvoering: meestal in dezelfde houtsoort als de vloer.

parket-vloer-plintparketvloer-met-plintPlint