Traprenovatie

Met traprenovatie van van Asselt Parket heeft u in korte tijd een compleet nieuwe trap waarmee u weer jaren vooruit kan. Er zijn vele mogelijkheden in het renoveren van uw trap. Wij bieden diverse hoogwaardige houtsoorten met verschillende afwerkingsmogelijkheden. Ook voor antislip op de trap heeft u keuze uit een aantal soorten. Met een met hout beklede trap kiest u voor:

• Duurzaam
• Geluiddempend
• Veiligheid met antislip
• Schoon en hygiënisch
• Gemakkelijk onderhoud

Trap bekleden met hout

Voor het hoogwaardig bekleden van een trap gebruiken wij massieve houtsoorten. De houten traptreden hebben dan een dikte van 6 tot 9 mm. U heeft keuze om alleen de traptreden te bekleden, maar ook is het mogelijk om de stootborden onder de treden met hout te renoveren. Zelfs de zijkanten van de trap (de zg. wangen) kunnen naar wens worden afgewerkt met hout voor een volledig nieuwe en luxe uitstraling.

Houtsoorten trap renoveren

De keuze is enorm in houten trapbekleding, de meest gebruikte is Eiken hout. Voor een Eiken houten trap is er de robuuste sortering met grote noesten en kleurschakelingen. Heeft u liever een wat strakker en rustiger resultaat dan kiest u voor het volle Eiken zonder noesten. Alle houtsoorten die wij gebruiken voor traprenovatie zijn: Eiken, Afzelia , Wengé, Robijn, Maple, Merbau, Beuken, Essen, Socupera en  Amerikaanse Walnood. Wij demonstreren u graag de verschillen. Door de grote variatie in houtkeuze en afwerking is het mogelijk de trap volledig aan te laten sluiten bij uw bestaande houten vloer, voor een stijlvolle overgang van vloer naar trap.

Trap renoveren

Voordat de trap met hout wordt bekleed inspecteren we de trap op gebreken en schuren we de trap om oneffenheden of losse oude lijmresten te verwijderen. Het voordeel van traprenovatie met hout is dat er geen hak en breekwerk aan te pas komt. Zelfs uw bestaande wanden met bijvoorbeeld behang en de onderliggende vloeren blijven volledig schadevrij.
Indien u een aanpassing wenst aan de bestaande houten trap regelen wij ook die werkzaamheden voor u, wij zijn immers houtspecialisten. Wij werken met afzuigingen op onze machines waarmee we de stof zoveel mogelijk beperken.

Een trap bekleden met hout is maatwerk en vakmanschap. De losse houtdelen worden dan ook ter plaatse ingemeten en op maat gezaagd. Voor het meest strakke resultaat adviseren wij dan ook de traprenovatie in zijn geheel ter plaatse uit te laten voeren.

Afwerking houten trap

Voor de afwerking van het hout op de trap kiest u bijvoorbeeld uit een hardwax olie of een laksoort. Zowel voor het oliën van een  trap of voor een trap lakken heeft u keuze uit een grote collectie aan kleuren.

Afwerking houten traptreden

Veiligheid voor alles, daarom adviseren wij de traptreden af te werken met een antislip oplossing. Wij leveren vier soorten antislipprofielen die wij frezen in de traptreden. Leverbaar zijn antislipprofielen in rubber (zwart, wit of bruin) of een trendy verzonken rvs strip in de traptrede. Voor een extra vakkundige uitstraling adviseren wij u de strip in het midden van de trede aan te laten brengen, los van de zijkanten van de trap. Het antislipprofiel van de trap loopt dan niet door tot de wang of de trapboom , maar loopt gelijkmatig op gelijke afstand mee met de vorm van de trap.

Een tweede optie voor een antislip trap is het borstelen of stralen van de traptreden. Op deze manier word de nerf uitgeborsteld en ontstaat er, naast een doorleefde structuur, een antislipprofiel.

Houten traptreden met rubber antislip

Trap met rubber antislip

Een verzonken RVS antislip op de houten traptrede

Trap met verzonken RVS antislip

Houten overzettreden trap

Wilt u snel klaar zijn met weinig overlast dan biedt van Asselt Parket ook een kant-en-klaar oplossing voor traprenovatie. Hierbij worden de treden in zijn geheel geplaatst inclusief afwerking, de voorbereidende werkzaamheden gebeuren elders. Deze houten overzettreden zijn ongeveer 18 mm dik. Een normale trap is hiermee binnen een dag volledig vernieuwd.

Trap laminaat

Laminaat is bij een ieder bekend en wordt veel toegepast als vloer. Ook voor laminaat op een trap bent u bij van Asselt Parket aan het juiste adres. Laminaat is makkelijk schoon te houden en zeer hygiënisch. Laminaat traptreden hebben een voelbare structuur die er voor zorgt dat de treden stroef en veilig zijn. Op deze manier is het toepassen van een antislipprofiel overbodig.

Traprenovatie prijs

De traprenovatie prijs stellen wij volledig voor u op, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Is het tijd voor een nieuwe afwerking van uw trap en bent u klaar met de vloerbedekking of het schilderen van uw trap? Wij hopen u te hebben overtuigd van de kwaliteit en de voordelen. Wij komen graag
bij u thuis de situatie beoordelen en de mogelijkheden demonstreren.

Trap lakken

Naast een trap bekleden met hout kunnen wij uw bestaande trap ook volledig opnieuw in de lak of olie zetten. Ook met deze traprenovatie krijgt u een volledig nieuwe uitstraling. Heeft u bijvoorbeeld een geschilderde trap dan kunnen wij deze volledig kaal schuren naar het oorspronkelijke hout en de houttinten versterken met een mooie en duurzame houtlak of olie.

Trapleuningen

Naar wens vervangen wij ook uw bestaande trapleuningen in een bijpassende stijl of houtsoort van uw gerenoveerde trap.

Vakkundig trap laten bekleden met houtOp maat gemaakte houten delen op traptredenOp maat gemaakte houten delen op traptreden