Parketrenovatie

Parket Schuren

Een nieuwe huis met een bestaande vloer. Omdat de kleur niet bij uw stijl past en u gaat uitbouwen denkt u waarschijnlijk: “die vloer moet er uit”. Dit hoeft echter niet altijd door parketrenovatie. Van Asselt Parket uit Barneveld heeft vele methodes om bestaande vloeren te vernieuwen en professioneel aan te leggen. Door de vloer vakkundig te laten schuren krijgt u een zo goed als nieuwe vloer die afgewerkt kan worden naar keuze. Denk hierbij aan kleuren en de weerspiegeling van de vloer, bijvoorbeeld zijde-mat of extra mat.

Redenen voor parketrenovatie

Afhankelijk van de leefsituatie op de vloer kan het ook zo zijn dat uw vloer na jaren genieten parketrenovatie nodig heeft doordat er beschadigingen zijn ontstaan. Bijvoorbeeld door kinderen die enkele jaren intensief hebben gespeeld. Als de slijtage te storend wordt is de keuze voor parket schuren snel gemaakt. Van Asselt Parket schuurt stofvrij houten vloeren door het gebruik van machines met stofafzuiging en heeft vele mogelijkheden in afwerking.

Een parketrenovatie heeft niet altijd met slijtage te maken. Vaak is het schuren van de vloer nodig als de bestaande vloer wordt aangelegd in een uitbouw. Ook daarvoor bent u bij van Asselt parket uit Barneveld aan het juiste adres. De nieuwe aangelegde vloer loopt met de juiste behandelingen naadloos over met de bestaande vloer. Parket schuren gebeurt ook nadat er gedeelte worden geheeld of gerepareerd. Deze reparatieplaatsen krijgen dan nagenoeg de bestaande vloer uitstraling. Na het schuren van de houten vloer is de afwerking minstens zo belangrijk.

Afwerking parketvloer

Nadat een parketvloer vakkundig door ons is geschuurd is het tijd voor een duurzame afwerking. Doordat van Asselt Parket werkt met de beste merken kiest u automatisch voor een parketrenovatie van kwaliteit. Voor de afwerking heeft u keuze uit: lak, hardwax olie of een combinatie van olie-lak.

Vloer schuren en lakken

Na het schuren van de houten vloer wordt de vloer enkele keren gelakt. Een gelakte parketvloer geeft een slijtvaste beschermlaag aan de oppervlakte van het hout. Deze is goed te onderhouden en vochtig af te nemen. U heeft keuze uit zijde mat, mat en extra matte lak. De kleur van de lak is over het algemeen blank.

(Hardwax) olie

Met de keuze voor een olie kiest u voor de meest natuurlijke uitstraling van uw vloer. Meestal passen wij een hardwax olie toe. Door na het schuren de olie diep in het hout te poetsen krijg de vloer een matte natuurlijke uitstraling en geeft het optimale bescherming. Een parketrenovatie met hardwax olie is het best bestand tegen vocht, vuil en vlekken, maar jaarlijks bijwerken wordt aangeraden door o.a. het regelmatig schoon dweilen van de vloer. De Floorservice hardwax olie word extra versterkt met Kiezelzuur. Er is een grote collectie aan kleuren toe te passen, o.a. White-wash, Donker Eiken, Kersen, Vergrijst, Gerookt Eiken.

Olie-lak combinatie

De olie lak combinatie heeft de diepe kleur van een geoliede vloer en de voordelen van een gelakte vloer. Het is een olie-gemodificeerde grondlak (Twine Tone) met daaropvolgend twee lagen water gedragen polyurethaan lak.

Extra mogelijkheden voor de afwerking van houten vloeren

Houten vloer beitsen met kleur

Met een parketrenovatie kunnen wij parketvloeren ook voor u kleuren door een beits of color wash toe te passen. Bij beits hebben wij een aantal mooie grijstinten in onze collectie van Ce Pe beits die een oer Hollandse uitstraling geven aan de vloer.
Bij Color wash heeft u bijna onbegrensde kleur keuzemogelijkheden voor uw vloer. Vervolgens lakken wij de kleur tweemaal af met een blanke lak. Colorwash is een olie primer die de kleur tot diep in het hout werkt. Kleuren zijn o.a.: White-wash, Gerookt eiken, Donker eiken, Kersen, Mahonie, vergrijst en nog veel meer.

Vloer met 'old grey' behandeling

Bewerken met speciale beits

Beitsen van een houten vloer

Beitsen van een houten vloer

Matte houten vloer met Skylt

Wij horen regelmatig nadat we een parketvloer hebben geschuurd of de vloerkleur zo kan blijven. Het antwoord is Skylt! De meeste lakken geven een kleur aan het hout nadat deze is behandeld. Bij Skylt wordt het hout na drie lak lagen teruggebracht naar de oorspronkelijke kleur. Hierbij geeft Skylt ook nog eens een extreem matte uitstraling aan uw houten vloer, waarbij bijna geen weerkaatsing van licht op het hout ontstaat.

Skylt is allen toepasbaar op lichtere houtsoorten zoals Eiken, Essen, Maple, Beuken en Grenen.
Neem contact met ons op als u wilt weten of uw vloer geschikt is voor deze vorm van parketrenovatie.

Doorleefde vloer met Old grey/ Reactief Stain

Door het hout te bewerken met een speciale beits ontstaat er een verweerd donker effect. Dit is alleen toe te passen bij Eiken of andere houtsoorten die looizuur bevatten. Na het behandelen met een reactie beits kan de vloer worden geolied met de gewenste kleur olie. Op deze manier krijg je een unieke kleur met een doorleefd karakter.

Voorbeeld combinaties zijn: reactie beits “Smoked” met White-wash olie of zwarte reactie beits met white wash olie dat een antraciet effect geeft. Wij hebben een grote collectie aan voorbeelden. Met dit proces reageert elke plank anders, de daadwerkelijke kleuren wijken dus vaak iets af van het voorbeeld.

Vloer borstelen

Borstelen van de vloer


Houten vloer borstelen

Wil je de structuur van de houten planken meer naar boven halen? Dan is het borstelen van de vloer een oplossing. Door met een speciale borstel het hout te bewerken wordt het zachte jonge hout er uitgeborsteld en blijft een voelbare structuur over. Een geborstelde vloer heeft als voordeel minder krasgevoelig te zijn. In combinatie met olie geeft dit een landelijke uitstraling. Het Eiken hout leent zich het beste voor deze bewerking.

Vloer schurenParketvloer stofvrij schurenHouten vloer lakken