Plinten

De mogelijkheden van plinten

Plinten: de kroon op het werk

Zie het als de kers op de taart: een mooie plint langs uw parketvloer. De plint is naast de kroon op het werk, een praktische overgang van vloer naar wand. Hij wordt tevens gebruikt als bescherming van strak afgewerkte wanden. Zoveel keuze als er is in parket, zoveel keuze is er ook in plinten. We zetten de meestgebruikte varianten voor u op een rijtje. Bepaal wat u wilt met uw plint en welke functionaliteit deze mag hebben, dan weet u direct welke variant geschikt is voor uw situatie!

De MDF-plint: alleskunner onder de plinten

Om de plint te combineren met het kozijn en het schilderwerk wordt er steeds meer gekozen voor een MDF-plint. Een logische keuze ook: er zijn legio mogelijkheden, van eenvoudig tot klassiek. Dit type plint wordt gelijmd en geplugd in de muur en is al voorzien van grondverf. De meest uiteenlopende vormen en maten zijn leverbaar: van een simpele 60 mm. hoge plint tot een klassiek ogende 120 mm. hoge plint met een gefreesde kraal aan de bovenkant. U kunt een MDF-plint bovendien combineren met een bijpassende deurlijst (architraven) en een neut als overgang tussen plint en deurlijst. Dit ziet u voornamelijk in sfeervolle jaren ’30 interieurs met nostalgische sierlijsten om de deurkozijnen.

Alleen een lijst om de vloer? Kies voor een afdeklijst

Bij een afdeklijst wordt er geen bescherming aan de wand geboden, maar is de plint puur bedoeld als omlijsting van de vloer. Een afdeklijst wordt daarom ook als lijst om de vloer geplaatst. Het product is over het algemeen gemaakt van dezelfde houtsoort als de vloer.

Kabels zijn verleden tijd met de buigplint

Wilt u de kabels van onder andere uw elektrische apparatuur wegwerken in de plint? Dan is een buigplint de beste oplossing voor uw woning! Deze plint wordt met kleine schroefjes op de muur bevestigd, zodat demontage mogelijk is.

In veel uitvoeringen leverbaar: de massieve plint

Een massieve plint is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uivoeringen. De plint wordt over het algemeen uitgevoerd in dezelfde houtsoort als de vloer.

Plint