Traprenovatie

In enkele stappen naar een volledig nieuwe trap

Met traprenovatie van Van Asselt Parket wordt uw trap in korte tijd omgetoverd tot een compleet ander exemplaar waar u jaren mee vooruit kunt. Er zijn volop mogelijkheden bij het renoveren van uw trap, met keuze uit diverse hoogwaardige houtsoorten en allerlei afwerkingsmogelijkheden. De grote voordelen van hout op de trap:

• Duurzaam
• Geluiddempend
• Veiligheid met antislip
• Schoon en hygiënisch
• Gemakkelijk onderhoud

Ik wil mijn trap bekleden met hout

Voor het hoogwaardig bekleden van een trap gebruiken wij massieve houtsoorten. De houten traptreden hebben dan een dikte van 6 tot 9 mm. U heeft de keuze om alleen de traptreden te bekleden, maar ook is het mogelijk om de stootborden onder de treden met hout te renoveren. Zelfs de zijkanten van de trap (de zogenaamde ‘wangen’) kunnen naar wens worden afgewerkt met hout. Zo creëert u in een handomdraai een volledig nieuwe, luxe uitstraling.

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen bij het renoveren van mijn trap?

De houtkeuze is enorm wanneer u op zoek bent naar trapbekleding. De meest gebruikte variant is eikenhout, die bekend staat om haar robuuste sortering met grote noesten en kleurschakelingen. Zoekt u liever een wat strakker en rustiger resultaat, dan kiest u voor het volle eiken zonder noesten. Alle houtsoorten die wij gebruiken voor traprenovatie zijn eiken, afzelia, wengé, robijn, maple, merbau, beuken, essen, socupera en Amerikaanse walnoot. De verschillen tussen deze varianten demonstreren we u graag. Door de grote variatie in houtkeuze en afwerking is het mogelijk om de trap volledig aan te laten sluiten bij uw bestaande houten vloer. Zo geniet u extra van een stijlvolle overgang van vloer naar trap. Net als bij een houten vloer, wordt het hout op de trap afgewerkt met een hardwax olie of laksoort. Beide varianten bieden een grote collectie kleuren en mogelijkheden.

Voorbereidingen voor traprenovatie

Voordat de trap met hout wordt bekleed, inspecteren we de trap op gebreken. Bovendien schuren we de trap, zodat oneffenheden of losse, oude lijmresten verwijderd worden. Het voordeel van traprenovatie met hout is dat er geen hak- en breekwerk aan te pas komt. Zelfs uw bestaande wanden met bijvoorbeeld behang en de onderliggende vloeren blijven volledig schadevrij! Indien u een aanpassing wenst aan de bestaande houten trap regelen wij ook die werkzaamheden voor u: wij zijn immers houtspecialisten. Door de afzuigingen op onze machines zal de hoeveelheid stof tot een minimum gebracht worden. Een trap bekleden met hout is maatwerk en vakmanschap. De losse houtdelen worden daarom ter plaatse ingemeten en op maat gezaagd. Voor het meest strakke resultaat adviseren wij om de traprenovatie in zijn geheel ter plaatse uit te laten voeren.

Een veilige trap met antislipstrips of geborstelde, gestraalde traptreden

Veiligheid voor alles! Wij adviseren daarom om de traptreden af te werken met een antislip oplossing. Van Asselt Parket heeft vier soorten antislipprofielen die in de traptreden gefreesd kunnen worden. U heeft de keuze uit antislipprofielen in rubber (zwart, wit of bruin) of een trendy verzonken rvs strip in de traptrede. Voor een extra vakkundige uitstraling adviseren wij u om de strip in het midden van de trede aan te laten brengen, los van de zijkanten van de trap. Het antislipprofiel van de trap loopt dan niet door tot de wang of de trapboom, maar loopt op gelijke afstand mee met de vorm van de trap. Een tweede optie voor een antislip trap is het borstelen of stralen van de traptreden. Op deze manier word de nerf uitgeborsteld en ontstaat er een antislipprofiel naast een doorleefde structuur.

Houten traptreden met rubber antislip

Trap met rubber antislip

Een verzonken RVS antislip op de houten traptrede

Trap met verzonken RVS antislip

Houten overzettreden voor uw trap

Wilt u snel klaar zijn met de renovatie van uw trap en weinig overlast hebben? Dan biedt Van Asselt Parket een kant-en-klaar oplossing voor traprenovatie. Hierbij worden de treden in zijn geheel geplaatst inclusief afwerking. De voorbereidende werkzaamheden gebeuren elders. Deze houten overzettreden zijn ongeveer 18 mm dik. Een normale trap is hiermee binnen een dag volledig vernieuwd.

Laminaat op uw trap

Laminaat is een geliefd en veelgebruikt materiaal als vloer. Ook voor laminaat op een trap bent u bij Van Asselt Parket aan het juiste adres. Laminaat is makkelijk schoon te houden en zeer hygiënisch. Onze laminaat traptreden hebben een voelbare structuur die ervoor zorgt dat de treden stroef en veilig zijn. Op deze manier is het toepassen van een antislipprofiel overbodig.

Wat kost een traprenovatie?

De prijs voor een traprenovatie in uw situatie stellen wij volledig voor u op, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Is het tijd voor een nieuwe afwerking van uw trap en bent u klaar met de vloerbedekking of het schilderen van uw trap? Wij hopen u te hebben overtuigd van de kwaliteit en de voordelen van een houten trap. Wij komen graag bij u thuis om de trap te beoordelen en de mogelijkheden aan u te demonstreren.

Trap lakken

Naast de bekleding van een trap met hout, kunnen wij uw bestaande trap ook opnieuw in de lak of olie zetten. Ook hierdoor ontstaat een volledig nieuwe uitstraling. Heeft u bijvoorbeeld een geschilderde trap? Wij schuren deze volledig kaal naar het oorspronkelijke hout en versterken de houttinten met een mooie, duurzame houtlak of olie.

De finishing touch: bijpassende trapleuningen

Naar wens vervangen wij ook uw bestaande trapleuningen voor nieuwe varianten. Deze zijn verkrijgbaar in bijpassende stijlen en houtsoorten van uw gerenoveerde trap.

Vakkundig trap laten bekleden met houtOp maat gemaakte houten delen op traptredenOp maat gemaakte houten delen op traptreden