Parketrenovatie

De mogelijkheden van parketrenovatie

Parket schuren: creëer de uitstraling die u wenst

Een vloer is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Heeft u een nieuw huis gekocht met een bestaande vloer, maar past de kleur niet bij uw stijl? Of wilt u uitbouwen en verwacht u dat de bestaande vloer vervangen moet worden? Parketrenovatie zorgt ervoor dat er in veel gevallen een alternatief is! Van Asselt Parket uit Barneveld beschikt over diverse methodes om bestaande vloeren te vernieuwen en professioneel aan te leggen. Door de vloer vakkundig te laten schuren, krijgt u er een zo goed als nieuw exemplaar voor terug. Deze kan vervolgens afgewerkt worden zoals u dat wilt, met keuze uit allerlei kleuren en de weerspiegeling van de vloer (bijvoorbeeld zijdemat of extra mat).

Parketrenovatie bij slijtage of het uitbouwen van de woning

Afhankelijk van de leefsituatie op de vloer, kan het zijn dat uw vloer na jaren genieten parketrenovatie nodig heeft. Dit is het geval wanneer er beschadigingen zijn ontstaan aan het hout, bijvoorbeeld door spelende kinderen. Stoor u niet aan deze slijtage, maar kies ervoor om deze op te lossen middels het schuren van het parket. Van Asselt Parket schuurt stofvrij, zodat u geen grote overlast hebt van de parketrenovatie.

Naast slijtage, kan het gebeuren dat de renovatie van parket nodig is wanneer er een uitbouw wordt aangelegd naast bestaande bouw. Vaak is het schuren van de vloer nodig als de bestaande vloer wordt aangelegd in een uitbouw. Ook daarvoor bent u bij van Asselt parket uit Barneveld aan het juiste adres. De nieuwe aangelegde vloer loopt met de juiste behandelingen naadloos over in de bestaande vloer. Parket schuren gebeurt ook nadat er gedeeltes worden geheeld of gerepareerd. Deze reparatieplaatsen krijgen dan nagenoeg dezelfde uitstraling als het bestaande vloer.

Een kwalitatieve afwerking: de puntjes op de ‘i’

Nadat een parketvloer vakkundig door ons is geschuurd, is er uitgebreid aandacht voor de afwerking. Doordat van Asselt Parket werkt met de beste merken kiest u automatisch voor een parketrenovatie van kwaliteit. Voor de afwerking heeft u keuze uit lak, hardwax olie of een combinatie van olie-lak.

Vloer schuren en lakken

De volgende stap na het schuren van de houten vloer kan zijn om het parket te lakken. Een gelakte parketvloer geeft een slijtvaste beschermlaag aan de oppervlakte van het hout. U kunt een gelakte vloer goed onderhouden en zonder problemen vochtig afnemen. Er is de keuze uit een zijdemat, mat en extra matte lak. De kleur van de lak is over het algemeen blank.

(Hardwax) olie

Met de keuze voor een olie krijgt u de meest natuurlijke uitstraling van uw vloer. Meestal passen wij een hardwax olie toe. Door na het schuren de olie diep in het hout te poetsen, krijgt de vloer een matte, natuurlijke uitstraling die optimale bescherming biedt. Een parketrenovatie met hardwax olie is het beste bestand tegen vocht, vuil en vlekken, maar jaarlijks bijwerken wordt aangeraden. Dit komt onder andere door het regelmatig schoon dweilen van de vloer. De Floorservice hardwax olie word extra versterkt met kiezelzuur. Er is een grote collectie aan kleuren toe te passen, zodat u uw vloer in de kleur krijgt die past bij uw situatie. Denk onder andere aan de mogelijkheden van whitewash, donker eiken, kersen, vergrijsd en gerookt eiken.

Olie-lak combinatie

De olie lak combinatie biedt het beste van twee werelden: het heeft de diepe kleur van een geoliede vloer, maar ook de voordelen van een gelakte vloer. De olie-lak combinatie is een olie-gemodificeerde grondlak (Twine Tone) met daaropvolgend twee lagen watergedragen polyurethaan lak.

Extra mogelijkheden voor de afwerking van houten vloeren

Houten vloer beitsen met kleur

Uw parketvloer kan gekleurd door deze te bewerken met een beits of colorwash. In het geval van beits hebben wij een aantal mooie grijstinten in onze collectie van Ce Pe beits, die garant staan voor een oer-Hollandse uitstraling van de vloer. Bij Color wash heeft u bijna onbegrensde keuzemogelijkheden uit kleuren voor uw vloer. Vervolgens lakken wij de kleur tweemaal af met een blanke lak. Colorwash is een olie primer die de kleur tot diep in het hout werkt. U heeft onder andere keuze uit whitewash, gerookt eiken, donker eiken, kersen, mahonie, vergrijsd en nog veel meer.

Vloer met 'old grey' behandeling

Bewerken met speciale beits

Beitsen van een houten vloer

Beitsen van een houten vloer

Matte houten vloer met Skylt

Het komt regelmatig voor dat klanten ons vragen of de vloer in dezelfde kleur kan blijven nadat deze geschuurd is. Het antwoord is Skylt! Waar de meeste lakken een kleur meegeven aan het hout nadat deze is behandeld, brengt Skylt het hout in drie laklagen terug naar de oorspronkelijke kleur. Daarnaast geeft Skylt een extreem matte uitstraling aan uw houten vloer, zodat er nauwelijks weerkaatsing van licht op het hout ontstaat.Skylt is allen toepasbaar op de lichtere houtsoorten zoals eiken, essen, maple, beuken en grenen.

Een doorleefde vloer met old grey / Reactief Stain

Door het hout te bewerken met een speciale beits, ontstaat er een verweerd, donker effect. Dit is alleen toe te passen bij eiken of andere houtsoorten die looizuur bevatten. Na het behandelen met een reactiebeits kan de vloer worden geolied met de gewenste kleur olie. Op deze manier krijg je een unieke kleur met een doorleefd karakter.

Voorbeeld combinaties zijn: reactiebeits “Smoked” met whitewash olie of zwarte reactiebeits met whitewash olie dat een antraciet effect geeft. Wij hebben een grote collectie aan voorbeelden. Tijdens dit proces reageert elke plank anders. De daadwerkelijke kleuren wijken dus vaak iets af van het voorbeeld.

Vloer borstelen

Borstelen van de vloer


Houten vloer borstelen

Wil je de structuur van de houten planken naar boven halen? Dan is het borstelen van de vloer een oplossing. Door met een speciale borstel het hout te bewerken, wordt het zachte, jonge hout uitgeborsteld en blijft een voelbare structuur over. Een geborstelde vloer heeft als voordeel dat hij minder krasgevoelig is. In combinatie met olie geeft dit een landelijke uitstraling. Eikenhout leent zich het beste voor deze bewerking.

Vloer schurenParketvloer stofvrij schurenHouten vloer lakken