Systeemplanken

Stoere systeemplanken voor uw situatie

SYSTEEMPLANKEN

Stoer, solide en sfeervol: systeemplanken als vloerbedekking hebben het allemaal. De delen van systeemplanken zijn opgebouwd uit een laag berken multiplex met een toplaag van ongeveer 6 mm. edelhout. De breedte van de delen varieert van 16 tot maar liefst 36 cm. De planken zijn rechtstreeks op de zand/cementvloer te verlijmen maar ook zwevend te leggen.

De montage van systeemplanken

Systeemplanken kunt u op verschillende manieren laten leggen. Dit kan door ze rechtstreeks op de zand- of cementvloer te verlijmen, maar ook door het parket zwevend te leggen.

Rechtstreeks verlijmen

Wil u uw vloer rechtstreeks verlijmen op de ondergrond, dan heeft u optimale geluidsdemping. Het hout heeft op deze manier minder speling dan wanneer het zwevend gelegd wordt. Kiest u voor een rechtstreekse verlijming, dan is de vlakheid en sterkte van de zand- of cementvloer belangrijk. Als de vloer niet vlak genoeg is, dan zal hij geëgaliseerd moeten worden. Wij adviseren om de vloer ter plaatse af te werken, maar het is daarnaast mogelijk om deze kant en klaar te leggen. Ook het verlijmen op een spaanplaat ondervloer is ook één van de mogelijkheden.

Zwevend leggen

Met name in het geval van huurwoningen is het aan te raden om een vloer zwevend te leggen. Indien nodig kan de vloer bij deze montage relatief gemakkelijk uit een woning gehaald worden. Bij zwevend leggen wordt de vloer los geplaatst op een ondervloer of folie. Er komt geen lijm aan te pas, waardoor de vloer een lichte speling houdt. In combinatie met vloerverwarming is het in sommige gevallen eveneens gewenst om het parket zwevend te leggen.

Systeemplanken in de praktijk

Zoekt u inspiratie voor uw (toekomstige) systeemplankenvloer? Bekijk enkele van onze creaties in ons portfolio.