Tapis

Laat u betoveren door tapis!

TAPIS

Het Franse tapis staat voor ’tapijt’. Hoewel we bij dat woord vaak aan textiele vloerbedekking denken, krijgt u bij tapisparket ook het gevoel van een tapijt. Dit komt door de prachtige vormen en patronen die met tapis te maken zijn. Tapisparket bestaat uit stukken hout die in dikte variëren tussen 6 en 10 mm. De maximale breedte van een plank is 18 cm. Bij tapis kunnen de meest uiteenlopende houtsoorten worden gebruikt. Door de geringe houtwerking kan de vloer strak tegen kozijnen en andere obstakels worden gelegd.

Toepassingen

U kunt een band, bies of andere toepassing combineren met uw tapis. Zelfs inlegwerk behoort tot de mogelijkheden: denk aan een windroos, sterren of andere elementen. Door jarenlange ervaring zijn dergelijk inlegwerk en bijzondere toepassingen één van de specialiteiten van Van Asselt Parket. Klik hier voor voorbeelden.

Tapis en vloerverwarming

Wist u dat tapis te combineren is met vloerverwarming? Door de compacte opbouw en stabiele ligging bent u met een tapis vloer verzekerd van een hoog rendement. Houd er wel rekening mee dat sommige houtsoorten minder goed samengaan met vloerverwarming. Ook is het belangrijk om een goede luchtvochtigheid in huis te hebben. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden!

Ontdek de sfeer van een oude uitstraling

De afgelopen jaren is het verouderen van parket enorm in populariteit toegenomen. Bij tapis kan dit ook toegepast worden. Overigens is het belangrijk om u te realiseren dat kleine nageltjes in dat geval zichtbaar blijven. Dit versterkt de oude uitstraling van het hout.

Tapis in de praktijk

Zoekt u inspiratie voor uw (toekomstige) tapisvloer? Bekijk enkele van onze creaties in ons portfolio.