Kies voor milieuvriendelijk bamboe parket

Kies voor milieuvriendelijk bamboe parket

Met bamboe kunt u schitterende parketvloeren maken. Het basismateriaal is de reuze bamboe: een grassoort met veel eigenschappen die hout ook heeft. Het materiaal bamboe is daarom heel geschikt als parket. De smalle bamboe strips zorgen voor een stabiel alternatief voor hout en hebben bovendien minder werking. Een belangrijk pluspunt is bovendien: bamboe is onuitputtelijk, omdat het tot wel een meter per dag kan groeien. De reuze bamboe wordt na vier à vijf jaar gekapt, zodat jonge stammen de ruimte krijgen om te groeien. Tijdens het groeiproces neemt bamboe veel CO2 op. Dit is zelfs meer dan dat er wordt uitgestoten tijdens het productieproces van parket. Oftewel: bamboe parket is zeer milieuvriendelijk! U hebt de keuze uit een groot aantal kleuren, afwerkingen en stijlen. Of u nu een brede plank wilt of een visgraatmotief: alles kan met bamboe.

Bamboe vloer aanleggen

Jaren geleden werd bij een centrale brandweerkazerne een bamboe parketvloer gelegd in de kantine. Na jarenlang intensief gebruik en veel zwarte schoenzolen was het hoog tijd voor onderhoud aan de lichte vloer. Destijds werd er gekozen voor een licht blanke olie-afwerking, waarbij de warme, diepe kleur van bamboe mooi tot zijn recht komt. Na een grondige inspectie en overleg met de huismeester kozen we ervoor om de bamboe vloer te schuren en te voorzien van drie lagen projectlak.

Bamboe parketvloer in brandweerkazerne

De eerste laag projectlak die ik aanbracht, was de Bona classic grondlak. Vervolgens volgden er twee lagen Bona Traffic HD mat. Dankzij deze afwerking ligt de beschermingslaag voornamelijk op het hout. Bovendien is de vloer op deze manier geschikt om regelmatig te dweilen. Het eindresultaat is een schitterend bamboe parket met een egale, matte kleur. De brandweermannen kunnen weer lekker ontspannen gebruik maken van deze ruimte! Ook interesse in een fraaie bamboevloer in huis? Neem vrijblijvend contact op!

Bamboe visgraatvloer