Uw trap met loper… in een modern jasje!

Uw trap met loper… in een modern jasje!

In de jaren ’30 werden veel trappen voorzien van een katoenen loper. Ook in moderne woningen is de loper een goede keus… maar dan in een houten jasje! De loper gaf de trap tijdens de vorige eeuw een warme en chique uitstraling. Door te kiezen voor beton en hout creëert u een stoere trap met traploper die stijl, allure én een verfijnde afwerking ademen.

Industriële materialen voor een unieke trap

De aannemer plaatste in deze nieuwbouwwoning een massieve, betonnen trap. De trap sluit naadloos aan op de gevlinderde dekvloer die door de gehele benedenverdieping ligt. Het grote voordeel is dat er tijdens het traplopen geen loopgeluiden of krakende traptreden zijn. Om dit koele materiaal extra warmte en sfeer te geven, maak ik een houten traploper met uitloop op de verdiepingsvloer. Deze opdracht was een leuke klus en bovendien de derde houten loper die ik creërde in de woning. Ook de liftvloer in het huis heb ik bekleed met hetzelfde hout, om overal voor eenheid te zorgen.

Trapsgewijs omhoog met Kambala hout

De keuze in houtsoorten is enorm, met een scala aan kleuren en tekeningen. Het blijft een uitdaging om hout op smaakvolle wijze te combineren met de wensen van de klant. In deze situatie kiezen we voor een houtvariant die dicht bij de betimmering van de buitengevel past. Dit is Kambala: een schitterende, lichtbruine houtkleur. Ter bescherming van het hout is deze driemaal gelakt. Door te kiezen voor een extreem matte lak, behoudt de loper zijn natuurlijke uitstraling en blijft hij lang beschermd tegen slijtage.