Uitbouw of renovatie? Pas ook uw houten vloer aan!

Uitbouw of renovatie? Pas ook uw houten vloer aan!

Wilt u uw woning uitbreiden met een erker of muren verplaatsen in huis? Wij hebben ruime ervaring in het aanhelen (doorleggen) van houten vloeren. Laatst ontvingen wij een verzoek van een klant die tijdens de verbouwing in haar huis diverse muren had verplaatst. De nieuwe indeling die hierdoor ontstond, legde diverse stukken vloer bloot. We gingen daarom aan de slag om de parketvloer op vakkundige wijze aan te helen.

Houten vloer uitbreiden: verder bouwen op een goede basis

De eerste vraag die we stellen bij aanbouw of verbouw, is welke oorspronkelijke vloer er ligt. Ook de afmetingen en opbouw zijn van belang. Om die reden inspecteren we graag vooraf, zodat we een geheel vrijblijvende offerte op kunnen stellen. In dit geval ging het om een zogenaamde ‘Bourgogne vloer’. De wens was om de vloer een wat levendige, niet te donkere afwerking te geven. De parketvloer is opgebouwd uit 12 mm spaanplaat en 9 mm massief eiken. Een dergelijk type vloer is op professionele wijze goed te herstellen.

Stap voor stap verbeteren

De start van de vloer begint met het leggen van parket. Vervolgens moet de lijm een nachtje drogen, waarna we verder kunnen met schuren. Ook de vellingkanten van het parket worden volledig schoon gefreesd. Samen met de klant kiezen we voor het logen met een reactiebeits. Dit geeft het hout een verweerd effect. Opnieuw moet de vloer een nachtje drogen, waarna deze afgewerkt wordt met een witte olie. De bewerking met reactiebeits zorgt ervoor dat het witte pigment uit de olie schitterend opgenomen wordt. Na nog eens 24 uur wachten, staan alle meubels weer op hun plaats.

Als kers op de taart stuurde de klant een paar dagen later een appje met daarin hoe blij ze was met de vloer. Leuk om deze waardering te krijgen voor ons werk! Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw parketvloer? Neem vrijblijvend contact op.