Vloer aanhelen met warme kleurtinten

Vloer aanhelen met warme kleurtinten

Hout geeft letterlijk en figuurlijk warmte af: iets wat we in dit seizoen goed kunnen gebruiken! Ik gebruikte warme kleurtinten bij het aanhelen van een bestaande vloer.

Kortgeleden bezocht ik een klant bij wie ik twaalf jaar geleden een vloer van systeemplanken had gelegd. Het was destijds het begin van de opkomst van dit type vloerbedekking. De systeemplanken hadden een opbouw van 12 mm berken multiplex en daar bovenop 6 mm eiken fabrieksmatig verlijmd. De planken werden destijds rechtstreeks op de zandcement dekvloer gelijmd. Ze kregen een lakafwerking met antiek beits als basis, waardoor de warme houttinten duidelijk terug kwamen. Nu er echter een stukje bij het huis aangebouwd is, wil de klant ook hier het parket laten doorleggen.

Vloer uitbreiden: oud & nieuw

De uitdaging van een uitbreiding van de vloer ga ik graag aan! Met het nodige zaag- en freeswerk is de nieuwe parketvloer pasgemaakt tegen het bestaande gedeelte. Het verschil was zelfs nauwelijks zichtbaar. De bestaande vloer vertoonde in de loop der jaren wat krasjes, verkleuringen en gebruikerssporen. Er is daarom besloten om deze in zijn geheel te schuren en opnieuw af te werken, tegelijk met het nieuwe stuk. De verschillen tussen oud en nieuw zijn daarna amper nog te ontdekken.

Warme kleurtinten op de vloer

De klant was nog steeds erg tevreden met de kleur van het antieke eiken, dus we besloten deze opnieuw toe te passen op de vloer. Allereerst werd er een wat donkere, matte antiek eikenkleur aangebracht en daarna twee lagen parketlak. Door de warme, diepe kleur die zo ontstaat, krijgt de vloer de aandacht die hij verdient. Nadat de vloer 24 uur gedroogd had, konden de meubels er weer op. Op naar de volgende 12 jaar!

Vloer aanhelen bij aanbouw

Wilt u uw bestaande parketvloer uitbreiden in verband met bijvoorbeeld een aanbouw? We komen geheel vrijblijvend langs om een offerte uit te brengen. In veel gevallen is het mogelijk om een houten vloer uit te breiden met een extra gedeelte, maar een inspectie vooraf is daarbij van groot belang. Heeft u interesse, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.