Parket leggen in appartementen

Parket leggen in appartementen

Ontdek de mogelijkheden van parket als vloerbedekking in een appartement! De fabel dat parket voor geluidsoverlast zorgt bij de buren, is absoluut niet waar. Integendeel! Parket zorgt namelijk voor geluidsisolatie, waardoor het een heel geschikte vloerbekleding is voor appartementen. U bent dus – óók met parket – verzekerd van een minimale geluidsoverdracht naar uw naastgelegen buren, met een waarde van gemiddeld 10 dB. Bovendien geeft de leverancier bij de meeste ondervloerisolatie een TNO-rapport af.

Parket monteren in een appartement

De constructie van oudere appartementencomplexen bestaat over het algemeen uit een vaste betonvloer. In dat geval is het belangrijk dat de bewoner zorgt voor de juiste isolatie onder het parket of laminaat. Moderne appartementen zijn juist gemaakt middels zwevende betonvloeren, waarbij er geluidsisolatie tussen de woonruimtes wordt geplaatst. Daar hoeft u als bewoner in dat geval niets meer aan te doen. Wat wel belangrijk is, is de constructie van het parket. Bij een zwevende dekvloer adviseren wij om het parket volvlak te verlijmen aan de dekvloer. Zo ontstaat een compact loopgeluid, met de juiste isolatie naar de buren. Heeft u een isolerende ondervloer? Dan is het sterk af te raden om het parket zwevend te leggen. De klankkast die daarmee ontstaat, zorgt ervoor dat de geluidsisolatie juist averechts gaat werken. En dat is het laatste wat u wilt!

Finishing touch: de plint!

Door veel mensen vergeten, maar o-zo belangrijk: een goede plintafwerking. De plint wordt vrij van de vloer geplaatst. Dit betekent dat er geen geluid via de plint, langs de muur, naar de buren kan worden overgedragen. Een prachtige uitkomst is een hoge MDF-plint met aan de onderkant een rubberen band op kleur (ook wel ‘compriband’ genoemd).

Voorkom problemen, laat u informeren

Bekijkt u de mogelijkheden van parket in uw appartement? Zorg dat u vooraf voldoende informatie inwint, zodat problemen en discussies achteraf voorkomen kunnen worden. Let er bovendien op dat in combinatie met vloerverwarming de juiste isolatie wordt gebruikt: één die het geluid isoleert, maar de warmte niet. We staan u graag te woord bij al uw vragen en kijken samen naar de mogelijkheden.