Multiplank met onbegrensde mogelijkheden

Multiplank met onbegrensde mogelijkheden

Een multiplank is een vloerdeel met een multiplex onderlaag waarop een massieve toplaag is verlijmd en rondom is voorzien van een mes en groef verbinding. Het multiplex is kruislings verlijmt en zorgt voor een nagenoeg werking vrije houten vloer.

De toplaag bepaalt de uitstraling van de vloer. De planken zijn in verschillende breedtes te leveren. Van 14 tot maar liefst 30 cm breed. De afwerking is bijna onbegrensd. De lak of olie afwerking kan fabrieksmatig of in de te leggen ruimte zelf worden uit gevoerd. Houtsoorten o.a. Eiken, Afzelia, Jatoba, Maple, Merbau, Walnoot, Wengé.

De multiplank kan rechtstreeks worden verlijmd op de zand/ cement vloer. Het is ook mogelijk om deze zwevend te leggen met een isolerende ondervloer.

Visgraat en andere patronen

Een goed alternatief voor de bekende ambachtelijke visgraat tapis waarbij veel arbeid moet worden verricht. Het is mogelijk om de multiplank in een classic visgraat of blokmotief te leggen. Het voordeel hier van is dat je geen spijkergaatjes ziet. Het is goed mogelijk om de plankjes vooraf te bewerken. Zo wordt de vloer kant en klaar gelegd en hoeft er niet meer geschuurd te worden. Wat dacht u van een mammoet visgraat van 14 cm breed en 70 cm lang voor een landelijke uitstraling? Of de klassieke 7 x 35,5 cm visgraat die de woning een jaren 30 uitstraling geeft. Zeer geschikt voor vloerverwarming.

Afwerkingsmogelijkheden: Verouderen, White wash, Roken, Hand geschraapt, Lakken

Houten-vloer-met-visgraad Houten-vloer-met-visgraad