Een sportieve parketklus!

Een sportieve parketklus!

Als parketteur werk ik vaak in woningen of appartementen. Maar u vindt parket op veel meer plaatsen! Een grote klus die ik recentelijk mocht uitvoeren, bevond zich in het Dorpshuis in Stroe. Een ruimte van 320 m2: een uitdaging die ik graag aannam!

Analyse van de bestaande vloer: opknappen of vervangen?

De sportvloer in het Dorpshuis in Stroe heeft door de jaren heen veel te verduren gehad. Gymlessen, feestjes, sportlessen en bruiloften: het Dorpshuis leent zich er uitstekend voor. Vanwege de schade die de sportvloer had opgelopen, moesten er enkele planken vervangen en gelakt worden. De vraag die bleef hangen bij het bestuur: is deze vloer toe aan vervanging of kan hij nog een tijd mee? Ik concludeerde na een goede inspectie dat de vloer met een grondige schuur- en lakbeurt nog goed te herstellen zou zijn. Iets vervangen wat eigenlijk nog prima is, vinden wij als parketteurs nu eenmaal zonde en ‘kapitaalvernietiging’! De ruimte van 320 m2 (mét podium) was echter een uitdaging; alleen is zo’n grote klus eigenlijk niet te doen. Dat vroeg om helpende handen!

Schuren in het kwadraat

Het is een drukke tijd voor parketteurs. Een aantal collega’s uit het vak vinden, bleek daarom een uitdaging op zich. Gelukkig lukte het om drie enthousiaste mannen te vinden die zich flexibel konden opstellen voor deze grote klus. Het is namelijk lastig in te schatten hoeveel tijd de opdracht in beslag zal nemen. In oktober gingen we met frisse moed aan de slag in het Dorpshuis. De wens van het bestuur was dat de afwerking geschikt was voor diverse sporten én intensief horecagebruik. Allereerst werd de coatinglaag die jarenlang op het hout was aangebracht, weggeschuurd. Een pittige klus die voor de nodige zweetdruppels zorgde! Na het polijsten, is de vloer tweemaal in de lak gerold. Op verzoek van de basisschool werd vervolgens een deel van de belijning teruggeplaatst. We kregen hierbij hulp van een professionele schilder, die de belijning in grijze kleur herstelde. Zware karren reden regelmatig over de vloer, waardoor er op verschillende plaatsen bij overgangen naar andere ruimtes profielen werden geplaatst. Deze hebben een brede overbrugging en zitten niet standaard in ons assortiment. Ik gaf een metaalbedrijf daarom de opdracht om deze profielen speciaal te laten maken. Als afsluiting lakten we de vloer voor een derde keer met projectlak twee componenten: polyurethaan lak.

Parket klus in sporthal 'Het Dorpshuis' in Stroe

Een ruimte vol geschiedenis in ere hersteld

Na deze intensieve behandeling van de vloer is hij weer goed beschermd. Scholen, sportverenigingen en feestvierders kunnen zich uitleven! Als kleine ondernemer was dit voor mij een leuke uitdaging, waarbij ik mocht werken met een stel serieuze jongens die van aanpakken houden. Marc, Eddy, Bert en Evert-Jan: bedankt voor jullie hulp! Het werken in dit Dorpshuis had twee grote voordelen. Allereerst bracht het herinneringen terug van mijn jeugd, toen ik regelmatig in Stroe te vinden was. Bovendien zijn de koffiepauze en lunch bij Edwin Borger perfect geregeld, wat ook belangrijk is!

Heeft u ook een grote ruimte en weet u niet hoe u de vloer wilt afwerken? We doen graag geheel vrijblijvend een inspectie op locatie en maken een prijsindicatie. Neem contact op voor meer informatie.

Parket klus in sporthal 'Het Dorpshuis' in Stroe